Stává se, že si přečtu krásný blogový příspěvek. Pisatel(ka) je třeba o polovinu mladší než já. Obdivuji jejich pohled na svět a vnímavou duši. A jsem plný radosti. Ale už se raději ani nedívám pod článek, bývá pravidlem, že tam diskutují známý firmy.

Nevím, jestli je to fenomén pouze signálů nebo všech křesťanských sítí… Několik lidí, kteří se doma nudí, nic originálního či hezkého je nenapadá, ale mají neodbytnou potřebu všem dokazovat, že jsou nejchytřejší na zeměkouli, musí za každý článek něco napsat, aby autora článku trochu opravili či ponížili.

A tak vám mladým chci říci: Nedejte se! Nebojte se! Bojujte dál a pište! Nenechte se odradit. Ono takhle to totiž chodí i ve světě. Pár lidí něco vytváří a zbytek jen obchází a plive na všechno kolem. Nic lepšího asi nedokážou, tak se na ně za to nezlobme. Mladí, udržte si svou víru i své nadšení! Nenechte se znechutit plivanci, buďte v tomhle jako Ježíš, odpouštějte.

Čím budete starší, tím to bude těžší, ale nevzdávejte to, abyste nakonec nedopadli jak ti morousové, co všude jen hledají chyby a sebe. Udržte si svou radost a Ducha! Tvořte pro druhé a milujte! Ježíš neřekl: Hlásejte konzistentní věrouku založenou na komplexním systému dogmat a tradice. Ale řekl: hlásejte dobrou zprávu! κηρύξατε τὸ εὐαγγέλιον! A hlásejte Hospodinovo milostivé léto!

Buďte vděčí i za ty, kteří vás urážejí, a modlete se za ně. Vždyť kdyby na světě byly jen radosti, nenaučili bychom se nikdy trpělivosti a statečnosti... Říká se, že lidé Boha ukřižovali proto, že přinesl na svět jenom lásku a ne pořádek. My Boží lásku nesme dál a nebojme se, že třeba skončíme jako Ježíš.

Někdy vidím mladé nadšené křesťany a říkám si: Bože, ti kdyby teď přišli před nebeskou bránu, tak nebudou tlouct, ale rovnou ji vykopnou :-) A tak to má být, ať je dokořán :-) Ať se díky vám a vaší opravdovosti se dostane do nebe více lidí. Nepárejte se s tím a nebojte se ničeho, Bůh je s vámi!