Takovéto články http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/230871-zneuzivani-synovce-od-jeho-peti-let-byla-drobna-intimnost-hajil-se-byvaly-biskup.html ve mně (a jistě i v dalších křesťanech) vzbuzují spravedlivý hněv.

Může mi odpovědět nějaký kněz?

Zajímalo by mě

  1. Proč se to tutlá a proč nikdo razantně nezakročí – stovky tisíc lidí ročně opouští církev (a chápu je) http://www.lidovky.cz/verici-znechuceni-aferami-se-zneuzivanim-deti-opousteji-cirkev-pwt-/ln_zahranici.asp?c=A100317_093702_ln_zahranici_mtr právě kvůli takovým skandálům – ani tak ne proto, že se to stane, ale proto, že se to tají a neřeší – tedy i podporuje! A hlavně: copak nikomu nevadí, že ke zneužívání dochází dál a dál? Navíc, když se to tutlá, lidi napadne:
    1. Většina kněží jsou pedofilové. A vy se bojíte tvrdě proti nim postupovat, protože jinak bude málo kněží – je jen málo normálních, bez pedofilů by to nešlo
    2. Všichni kněží jsou pedofilové, nebo pedofilii tolerují
    Proč se místo trestu/léčení/zbavení kněžství kněz pošle na jinou farnost, popř. se        blokuje vyšetřování takových činů (stejně tak se prý zachoval i papež http://blisty.cz/art/23088.html )
  2. Proč všichni kněží nebojují vehementně (klidně i veřejně) za to, aby byli ti, kdo děti zneužívali, přísně odsouzeni; proč nechávají své spolubratry pošlapávat jméno Boha a proč dál nechávají trpět a zneužívat tisíce dětí po celém světě. To se opravdu Boha ani trochu nebojíte?
  3. Proč kněz, kterému se kněz-pedofil zpovídá, rázně nezakročí.. nemusí přece prozradit zpovědní tajemství, ale i tak může pedofila donutit jít se léčit, nebo jinak – proč ne i násilím – mu zabránit v dalším zneužívání dětí (viz nadpis). Když se opravdově rozhodli pro celibát, k čemu jim tedy genitálie jsou? Navíc je statisticky dokázáno, že kastráti žijí v průměru o 7 let déle než ostatní lidé. No ale pokud na nich tak lpí, třeba alespon pohůžka kastrace by je mohla napravit.
  4. Proč se církev pokrytecky motá do sexuálního života všech (dokonce i manželů), aniž si před tím zametla před vlastním prahem? Např. jeden kamarád nedostal rozhřešení, protože asi dostatečně nelitoval milování se svou snoubenkou, zatímco kněz výše zmíněný znásilňoval své synovce mnoho let a rozhřešení vždy dostal. Kamarád z církve odešel, zatímco kněz-uchyl zůstává.

„Ty tedy poučuješ druhého, ale sám sebe neučíš? Hlásáš, že se nemá krást a sám kradeš? Říkáš, že se nesmí cizoložit a sám cizoložíš? . . . Zakládáš si na zákoně a sám přestupováním zákona zneuctíváš Boha? Jméno Boží je vaší vinou v posměchu mezi národy, jak stojí psáno.“ (z listu Římanům)

Ano, vinou církví a vinou „křesťanů“ je jméno Boží v posměchu mezi národy.

Co byste si vybrali: nebýt v církvi a riskovat peklo, nebo nechat své dítě sexuálně zneužívat? To ať si rozhodne každý sám. A až z církve odejde poslední slušný člověk, pak si udělujte svátosti a odpouštějte si zvrácenosti a utvrzujte se v tom, jak jste spravedliví a jak je Bůh milosrdný. Ale křik a pláč těch dětí bude svědčit proti vám.

 

Další odkazy:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Sexu%C3%A1ln%C3%AD_skand%C3%A1ly_katolick%C3%BDch_duchovn%C3%ADch

http://tn.nova.cz/zpravy/zahranici/irska-katolicka-cirkev-kryla-pohlavni-zneuzivani-deti-knezimi.html

http://blisty.cz/art/15083.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Catholic_sex_abuse_cases

http://en.wikipedia.org/wiki/Roman_Catholic_sex_abuse_cases_by_country

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/ze-zahranici/belgicti-biskupove-se-kaji-za-sexualni-zneuzivani/

http://zpravy.zona.cz/299731/italska-cirkev-resi-sexualni-zneuzivani-deti-knezimi/